De här Chocolate-Chip cookies är helt fantastiska!
Receptet kommer från Monika Ahlbergs härliga kokbok ”Rosendals Trädgårdscafe”
en riktigt toppenkokbok att ha hemma!
Här är receptet:
Ingredienser:
3 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
190 gr smör
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6 1/2 dl havregryn
350 g grovhackad mörk blockchoklad
Gör så här:
- Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål
- Blanda farinsocker, strösocker, vaniljsocker och smör i en skål tills det blir krämigt.
- Vispa äggen lätt, häll i havregryn, rör om. Tillsätt mjölblandningen och arbeta ihop till en kakdeg. Rör sist ner chokladen. Klicka ut kakorna på en plåt.
- Grädda mitt i ugnen i 150-180 graders i 8-12 minuter.
De här måste ni prova!