Hemgjorda sega remmar

HallonVinbärsremmarHärliga syrliga sega remmar av vinbär, hallon eller äpplen!
Vilket gott och lätt hemkokt godis! Dessutom inga konserveringsämnen eller färgämnen! Riktigt ”nyttigt” godis…

Koka rödavinbär och hallon Receptet hittade jag i senaste Buffé från Ica

Recept hemmagjorda sega remmar

Gör så här:
Koka ihop 225 g röda vinbär, 50 g hallon och 2 msk honung i en kastrull i 5 min. Mixa med stavmixer och sila bort kärnorna genom finmaskig sil. Bred ut på bakplåtspapper ca 2mm tjockt. Torka 2-3 timmar i ugnen på 100 grader. Strö över socker och skär i band. Rulla ihop till små rullar. Så syrligt gott!HallonvinbärsremmarTestade också äppelremmar…lika lättgjort och gott! Jag skulle nog välja en syrlig sorts äpplen!
Skala och klyfta äpplenGör så här:
Skala och klyfta äpplena, koka bitarna mjuka i ca 5 min. Mixa slätt med stavmixer. Sila genom finmaskig sil. Bred ut på bakplåtspapper ca 2 mm. Torka i 2-3 timmar i ugnen på 100 grader. Sockra, skär i band och rulla ihop.
Koka äpplenDet här godiset passar ju bra att lägga i de hempysslade glasburkarna.
ÄppelremmarLycka till!

This entry was posted in Bakning.

Kommentera