Det här receptet kommer från Leilas bakbok.
Det är mitt favoritrecept, och alla i familjen älskar dom!
Ingredienser ( ca 25 kakor)
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
( 1 tsk malen ingefära, ej nödvändigt, gott ändå)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och
ev. ingefära och vänd ner det i smeten. - Dela degen och rulla ut till två längder.
- Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper
och platta till dem lite. Räffla med en gaffel. - Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
- Låt dem svalna något och skär längderna i snitt.
Hoppas att du gillar dem!
Lycka till!
Katarina