Krämig vaniljsockerkaka

Krämig vaniljsockerkaka
(även kallad Dagiskaka)
I helgen var det toppenväder, så då bakade jag den här favoritkakan till kaffet, mycket lättgjord!

Ingredienser till kakan:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop vetemjöl och bakpulver i separat bunke. Rör ner mjölblandningen i äggvispet, och rör sist ner det kokande vattnet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min i 200 grader.

Ingredienser till fyllning:
125 gr smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker

Gör så här: Koka smör, mjölk och vaniljsocker under omrörning i en kastrull i ca 4 min. Dela den varma kakan, häll på fyllningen på båda bottnarna och lägg ihop. Pudra florsocker över kakan.

This entry was posted in Bakning.

Kommentera