Jag gillar när receptet är enkelt, det ska gå fort att baka och förstås bli supergott!
Ingredienser
till 24 stycken kakor, använd småbrödsformar, ugn 200 grader
125 g smör
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl eller 4 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
knappt 1 tsk bakpulver.
Fyllning 1/2 -1 dl fast hallonsylt
Garnering: florsocker
Gör så här:
Värm ugnen, rör smör och socker poröst.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det till smör/socker röran.
Arbeta ihop till en deg. Forma degen till 24 kulor, lägg dem i formarna, gör en fördjupning och lägg i en syltklick.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 min. Sikta florsocker över de kalla kakorna.
Hoppas ni gillar dem!