Nutellarulle med banan

Nutellarulle med bananDen här Nutellabananrullen bakade vi till midsommarhelgens fikakalas!
Det som är bra med lite dåligt väder är att det är Ok att vara inne och baka!

Här kommer receptet (från Leilas kokbok). Kombinationen choklad, nutella och banan är oslagbar! ( Tårtfat från Handgjord)

Ingredienser rulltårtan:
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 msk mjölk (3%)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
25 g mandelspån
strösocker till rullning

Till rullen:
2 st mogna bananer
0,75 burk nutella (lilla burken)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
  4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
  5. Strö över mandelspån och grädda i ca 5 minuter.
  6. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.
  7. Skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade chokladtårtbotten. Strö över bananskivorna, Rulla ihop.
  8. Häll gärna på lite extra strösocker! Klart!
This entry was posted in Bakning.

Kommentera