Rimbobullar

Rimbobullar

Till Torö marknad bakade jag och tjejerna massor av olika bullar och kakor…vi sålde slut på alltihopa!
Här är en bullsorts som vi gillar extra mycket! Väldigt enkel att baka , för den behöver bara jäsa en gång!
Här kommer receptet, det är hämtat ur boken, ”Sju sorters kakor”

Ingredienser:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk socker
ca 6 dl mjöl
Fyllning:
75 g smör
1 1/2 msk socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
(la i lite kokos i fyllningen, blev riktigt gott!)
Rimbobullar

Gör så här:
Rör ut jästen i lite mjölk i en degbunke. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg. Kavla ut den försiktigt till en fyrkant på ca 40×40 cm. Skär den i fyrkanter, 8×8 cm, och lägg lite fyllning på mitten av dem. Nyp ihop och lägg dem i pappersformar. Låt bullarna jäsa minst  2 tim. i rumstemperatur. ( Ett bullbak lät jag bullar jäsa i 4 timmar, och de bullarna blev absolut bäst ! Pensla med ägg och grädda i 250 grader, mitt i ugnen i 5-8 min.
När de kallnat gör en glasyr av florsocker och lite vatten och häll en liten klick mitt i bullen. De smakar nästan som Wienerbröd när de är nygräddade…Lycka till med baket!

This entry was posted in Bakning.

Kommentera