Silviarutor

Silviarutor
Silviarutor, säkert mångas favoritkaka, för mig var det första gången jag bakade dem! Riktigt saftiga och lättgjorda!
Här är receptet (det kommer från Pernilla Wahlgren):
Ingredienser:
3st ägg
3dl strösocker
3dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten

Kräm:
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker poröst
  2. Blanda i det kalla vattnet och sist i mjölet hoprört med bakpulvret.
  3. Grädda i långpanna med bakplåtspapper i 15 minuter, kolla med sticka.
  4. Låt kakan svalna.
  5. Koka ihop krämen i en liten kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. Tänk på att äggulorna kan skära sig om du har för hög värme.
  6. Bred ut krämen över kakan och strö sist över kokos.

Silviarutor

Lycka till! Mumsiga kakor att bjuda till fikat!
Kakfatet har jag kavlat själv i stengodslera. Se under flik ”Mina hantverk-keramik-Pelargonfat”

This entry was posted in Bakning.

Kommentera