Usa cheesecake

Usa cheesecake

Usa cheesecake

Den här cheesecaken brukar jag ofta göra till våra kalas. Den är riktigt saftig och god, och lättgjord! Det är ett superbra alternativ till Midsommartårtan! Ugn behövs inte..
Den här gången dekorerade min dotter tårtan med en Usaflagga av bär!
Här är receptet (kommer från ”Halvåttahos mig”):

Ingredienser:

Kakbotten:
15 digestivekex
75 g smör

Fyllning:
4 st gelatinblad
2 st ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, rivet skal och saft

Dekoration och glasyr:
Skivade jordgubbar, amerikanska blåbär
1 st gelatinblad
1 msk socker
4 msk vatten

Gör så här:
Botten:
Krossa kexen fint och smält smör.Tryck sedan t smulorna i en rund form med avtagbar botten.

Fyllning:

  1. Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Dela äggen i gulor och vitor.
  3. Blanda gulor, Philadelphiaost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
  5. Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen.
  6. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften.
  7. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning.
  8. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.

Dekorera tårtan med bär.

Glasyr:

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Hetta upp socker och vatten i en kastrull
  3. Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta i sockerlösningen.
  4. Låt svalna.
  5. Häll glasyren över bären. Låt stelna i kyl minst en timme.

(Det går bra att använda tårtgele på påse, och pensla på bären.)
Lycka till!

IMG_2120

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen