Göra berlockarmband med pärlor

Armband i silver, ljusblått, vitt

Armband i silver, ljusblått, vitt

Att göra egna smycken, är så roligt! Här har jag gjort berlockarmband i två olika färgkombinationer. Materialet har jag köpt på Panduro och blandat med gamla pärlor från min pärlsamling.

Pärlor från PanduroDu behöver en avbitartång, en rundtång och en plattång. Jag har investerat i en ”Pärlplatta” där man kan lägga kedja och pärlor och testa hur man vill ha det, innan man sätter igång att tillverka smycket.

Göra berlockerBörja med att göra alla berlocker till armbandet (armbandet är en färdig länk med kedja från Panduro). Jag tog en hattstång, en stor och en liten pärla, sen knipsade jag av en bit av hattstången och böjde till en ögla med rundtången. Därefter la jag ut alla berlocker, för att se att de matchade.

Göra berlockarmbandSätt fast alla berlocker på armbandet, ca varannan ögla på armbandet. Det kan vara bra att använda både rundtång och plattång för att böja ut öglan och sätta ihop den på armbandet. Det finns gratisbeskrivningar på Panduro hur man gör de enklaste knutar, öglor etc.

Armband i brun metall

Armband i brun metall

Här har jag gjort ett till armband i brun metall med bruna, guldiga och glittriga pärlor.
En del av materialet kommer från Panduro och en del är från min pärlsamling.
Hoppas du fått inspiration att göra ett eget berlockarmband!  I morgon visar jag hur jag gjort matchande halsband.

Kommentera