Odlingarna på landet

När vi köpte det gamla sommarhuset i Stockholms skärgård, så var trädgården ganska igenvuxen. Gräsmattan bestod mest av mossa, massa videsly växte meterhög runt tomten och alldeles för många träd hängde över huset. Men man kunde se att det fanns hopp om att göra en riktigt fin trädgård. Det fanns ett fint berg, en igenväxt stentrappa, en gräsmatta att ta fram och massa träd att hugga ner för att få in solen. Nu har vi röjt ett par somrar…gräsmattan börjar bli bättre, ett antal träd är borta och vi har anlagt en provisorisk örtagård, för att testa solläget! Här kommer lite bilder från den blivande örtagården. Tänkte göra en fin inhägnad såsmåningom…
Trädgårdslandet
IMG_2555Jag har haft tomatplantorna hemma på balkongen, men nu har de flyttat ut i pallkragarna på landet. Nu behövs det bara lite sol och värme! så blir det nog tomater att skörda i augusti.

PotatisodlingenPotatisblasten är enorm! Som vanligt har jag nog planterat potatisen för tätt… Vi tog upp några till midsommar för att provsmaka, de var små men jättegoda med smör och salt till…
ÖrtalådanI våras sådde jag och tjejerna lite olika fröer i en pallkrage, bland annat sallad, rucola, rädisa, morot och sockerärt…men allt åt mördarsniglarna upp. Så det var bara att slänga resterna som var kvar…Nu testar jag sånt som luktar illa för sniglarna och smakar gott för oss! Jag har fyllt lådan med färdiga plantor av rosmarin, oregano, lavendel, persilja, gräslök, citronmeliss och några lila blommor som jag fått av mormor! Är det någon som vet namnet på blomsorten så hör gärna av er under kommentarer! Tänk, sniglarna har inte rört något  lådan…istället har de vandrat till potatisblasten..
Äppelfamiljeträd

För något år sen fick vi ett Äppelfamiljeträd med tre olika äppelsorter, och ett Plommonfamiljeträd med tre olika sorters plommon. I år verkar det komma några frukter, Jippii!
Äppelfamiljeträd

Kommentera